Cikkek tagek alapján:

Budapest150

150 éve született Budapesten a világhírű szabadulóművész, Houdini150 éve született Budapesten a világhírű szabadulóművész, Houdini

Weisz Erikként látta meg a napvilágot 1874. március 24-én a mai Csengery utcában Weiss-Mayer Sámuel rabbi, és felesége, Steiner Cecília fiaként.

Jó hír Budapest szerelmeseinek: meghosszabbították a főváros aranykoráról szóló kiállítást az MNG-benJó hír Budapest szerelmeseinek: meghosszabbították a főváros aranykoráról szóló kiállítást az MNG-ben

A kiállítás Budapest szerelmesei számára valódi csoda, a Vár rajongók számára pedig szintén nagyon izgalmas. Mi már többször megnéztük a fotótárlatot és elmentünk a héten is, de még most is találtunk olyan különleges képet, ami korábban elkerülte a figyelmünket. Szóval, aki még nem látta, annak érdemes felkerekednie és elindulnia a Várba!

A Budapest. Az első aranykor című kiállításon jártunk – képriportunk következik! A Budapest. Az első aranykor című kiállításon jártunk – képriportunk következik!

Egészen különleges élményt nyújt a Magyar Nemzeti Galériában megtekinthető, újonnan megnyílt fotókiállítás. Budapest 150. születésnapja alkalmából egy különleges, több mint száz művet felvonultató rendhagyó tárlaton sztereoképek és képeslapfotók láthatók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből. Szpoilerezünk: a kiállítás Budapest szerelmesei számára valódi csoda, a Vár rajongók számára pedig zseniális.

A Várban az éjszakai havazás is egy csoda – képekA Várban az éjszakai havazás is egy csoda – képek

Az alábbi fotókat egy olvasónk küldte, a képek a Halászbástya és a Mátyás-templom szomszédságában készültek. Ha Te is szeretsz fotózni és szép képeket csinálsz a Várnegyedben és szeretnéd viszont látni a képeidet a Nagyon Vár oldalán, akkor ne habozz, hanem küldd el nekünk őket a nagyonvar.szerkesztoseg@gmail.com emailcímre! Ha tényleg jók és tényleg Vár, akkor nálunk biztosan megjelenik! Ezúton is köszönjük Halmos Viktóriának a csodaszép, hópelyhes képeket! Áldott, békés karácsonyt kívánunk Neked!

140 éve született Babits Mihály140 éve született Babits Mihály

A XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja itt a Krisztinavárosban élt, az Attila úton két házban is lakott, majd élete utolsó éveiben a Logodi utcában talált otthonra feleségével, Tanner Ilonával (1895-1955) alias Török Sophieval, illetve nevelt lányukkal, Babits Ildikóval (1928-1982).

Budapest 150 - Ma van a Lánchíd születésnapja!Budapest 150 - Ma van a Lánchíd születésnapja!

1849-ben éppen a hídépítést finanszírozó bankár, báró Sina György születésnapján, vagyis november 20-án adták át az azóta a magyar főváros egyik jelképévé vált Széchenyi lánchidat.