Cikkek tagek alapján:

borszalon

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai BorszalonbanEgy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban

Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.

A Budai Borszalon borkóstolóján ezúttal a hölgyeké volt a főszerep A Budai Borszalon borkóstolóján ezúttal a hölgyeké volt a főszerep

Ahogyan arról korábban már írtunk a Budai Borszalon szakmai csapata komoly rendezvénysorozattal készül a tavaszi/nyári szezonban a Budavári Palota legújabb vendéglátóhelyének számító Pasha Caféban, ahol a szervezőknek nem titkolt célja az is, hogy egy exkluzív budavári borklubot alapítsanak a kincset érő nedű kedvelőinek. Ezúttal – az erre a hétre csütörtökre meghirdetett rendezvényen – a hölgyeké volt a főszerep és ez nagyon jót tett neki.

Ezen a napon született a bor filozófiájának írója, Hamvas Béla Ezen a napon született a bor filozófiájának írója, Hamvas Béla

1897-ben éppen ezen a napon született Hamvas Béla, filozófus, esztéta, esszéista, Kossuth-díjas író.

Márai csodálatosan írt, a magyar borokról is...Márai csodálatosan írt, a magyar borokról is...

Szépirodalom. Sokszor az embernek az az érzése Márai Sándor kapcsán, hogy ez az igazi, a valódi szépirodalom. Szép is és irodalom is. Az ember szépnek érzi a leírt mondatokat, egymást követő szavakat. Márai ennek volt a mestere. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy sokat írt. Nekünk, az utókornak. A borról is úgy, olyan egyedi eleganciával tudott írni, ahogy senki sem.

Nehéz eldönteni, hogy a Vibe vagy a Wine volt a mámorítóbb A Budai Borszalon első estéjénNehéz eldönteni, hogy a Vibe vagy a Wine volt a mámorítóbb A Budai Borszalon első estéjén

Legyen igazságos döntetlen: mindkettő pazar volt. És már nem is kell sokat aludni a következőig.