Cikkek tagek alapján:

Szent István Kávéház

Szuper boros program vasárnapra: Babarczi-borkóstoló a magyar-skót meccs előtt a Várban!Szuper boros program vasárnapra: Babarczi-borkóstoló a magyar-skót meccs előtt a Várban!

Június 23-án, azaz holnap a Magyarország-Skócia meccs előtt a pannonhalmi borvidék egyik legjobb borászata, a Babarczi Szőlőbirtok és Pince borait kóstolhatja meg a Budavári Palotában található Szent István Kávéházban. A frissítő borok kostolása mellett a pincészet borászával és tulajdonosával, Babarczi Zsuzsannával is lehet találkozni és beszélgetni a borok világáról, mindezt a magyar-skót EB-meccs előtt.

Magyar Nobel-díjassal is összefuthat, aki a Budai Várban járMagyar Nobel-díjassal is összefuthat, aki a Budai Várban jár

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikust az Oroszlános udvarból megközelíthető Szent István-teremben, illetve a Szent István Kávéházban lehetett elkapni néhány tudományos kérdés megválaszolására. A nemzetközileg elismert tudóst Fodor Gergely, a Várkapitányság vezetője vezette körbe a Budavári Palota elsőként újjáépített történelmi helyiségében és a hozzá tartozó kiállításon.

Benczúr és Munkácsy került terítékre a Budavári Történelmi Kaszinó legújabb előadásánBenczúr és Munkácsy került terítékre a Budavári Történelmi Kaszinó legújabb előadásán

Aki pedig az ínyencségeket tálalta, nem más volt, mint Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa és a Szent István Kávéház.

Különleges eseményre került sor az egyik budavári KávéházbanKülönleges eseményre került sor az egyik budavári Kávéházban

Nem mindennapi eseményen vehettek részt hétfőn a Szent István Kávéház vendégei. Keresztény országokban köztudott, hogy a katolikus egyházban a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjától, egészen a vízkeresztet követő vasárnapig tart. A farsangi időszakot is jelző vízkereszt tehát egy szép és meghitt ünnepkör végét jelzi, amit viszont egy újabb ünnepi időszak követ.

Hétvégén került megrendezésre a XI. Hadik BálHétvégén került megrendezésre a XI. Hadik Bál

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium tizenegyedik éve rendezi meg a Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bált, amelyre idén mi is ellátogattunk. A jótékonysági bál célja az ukrajnai háború miatt különösen nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarság, illetve a külhoni magyar oktatás megsegítése volt. A rendezvényen mutattuk be a bál közönsége számára a Nagyon Vár iskolatörténeti kisfilmjét. Hamarosan itt, a portálunkon is látható lesz a várkerületi iskolákat bemutató filmsorozatunk következő epizódja!

„Novemberi hajnal rajzolt rá keresztet”: 1956 a Budavári Történelmi Kaszinóban „Novemberi hajnal rajzolt rá keresztet”: 1956 a Budavári Történelmi Kaszinóban

Mégis mi más lehetett volna a Szent István Kávéházban november 6-án megrendezett történelmi kaszinónak, mint az 1956-os forradalom és szabadságharc?