![Nincs megállás: A Budai Borszalon második borkóstolóján is nagyon erős lesz a felhozatal](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/65f1d3c5c97ecc2a0d3fad4a_4.jpg)
Nincs megállás: A Budai Borszalon második borkóstolóján is nagyon erős lesz a felhozatal
Megmondtuk: Buda legújabb boros gasztrokalandja, a Vibe&Wine nem egy eseménnyel készül, kapásból egy exkluzív klubot kínál a kincset érő nedű kedvelőinek, melynek hangulatos estéin nem csak az ízeket, hanem a mögöttük álló történeteket is megismerhetik a vendégek. Az ígérethez híven itt a következő borkóstoló.
A Vibe & Wine – A Budai Borszalon keretében a szakma nagyjai rég elfeledett fajtákon át forradalmi újításokat kutatva járják körbe és mutatják be a Kárpát-medence pincéit, miközben mesélnek mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik: ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik.
A Budai Borszalon második kalandján Szászi Endre és fia teszik tiszteletüket a Pasha Cafeban. A Szászi Birtok az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka. 18 hektáron gazdálkodnak a Badacsonyi borvidéken. Területeik a Szent György-hegy déli lejtőin, Szigligeten, a Hajagoson és Lesencetomajon helyezkednek el.
![](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/65f1d4491bc1fa2221559d54_2.jpg)
Mint mondják, filozófiájuk egyszerű, akárcsak a tájhoz fűződő viszonyuk: értékállót és szépet alkotni, a környezetünk maximális tiszteletben tartásával. Éppen ezért elkötelezett hívei a bio gazdálkodásnak és a fenntartható birtokfejlesztésnek. Céljuk, hogy természetközeli műveléssel, a környezet etikus használatával, hagyományos és modern borászati technológiák alkalmazásával évjárati sajátosságokat megmutatva meséljenek folyékonyan a világnak eme kis szegletéről.
![](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/65f1d457629f5183d937e0e1_1.jpg)
A Szászi család országos szinten is az elsők között kezdett bio műveléssel foglalkozni. Szászi Endre az 1999-es indulás óta feleségével közösen apránként jelentős családi birtokká fejlesztették vállalkozásukat, fiuk, ifjabb Szászi Endre révén pedig már a következő generáció is jelen van a borászat életében. Apa és fia március 21-én mesélni fog a kezdetekről és a tervekről is.
![](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/65f1d46521a6b5a0acdf9273_3.jpg)
Természetesen ezen az estén is élőzene teszi még pezsgőbbé a hangulatot, a "vibe-ot", a boros beszélgetést a Sercegő by Flash bakelit DJ fogja kísérni.
Kár lenne kihagyni!
Jegyek itt: Cooltix - Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon ∙ id. és ifj. Szászi Endre
![Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/668e4cff767296805dc18f0c_4.jpg)
No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.
![Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/6638ae639225d43bcf8148f5_demeter.jpg)
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.
![Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/662a7f564606951384343f10_fokep.jpg)
Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?