Nincs megállás: A Budai Borszalon második borkóstolóján is nagyon erős lesz a felhozatal

Nincs megállás: A Budai Borszalon második borkóstolóján is nagyon erős lesz a felhozatal

Megmondtuk: Buda legújabb boros gasztrokalandja, a Vibe&Wine nem egy eseménnyel készül, kapásból egy exkluzív klubot kínál a kincset érő nedű kedvelőinek, melynek hangulatos estéin nem csak az ízeket, hanem a mögöttük álló történeteket is megismerhetik a vendégek. Az ígérethez híven itt a következő borkóstoló.

A Vibe & Wine – A Budai Borszalon keretében a szakma nagyjai rég elfeledett fajtákon át forradalmi újításokat kutatva járják körbe és mutatják be a Kárpát-medence pincéit, miközben mesélnek mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik: ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik.

A Budai Borszalon második kalandján Szászi Endre és fia teszik tiszteletüket a Pasha Cafeban. A Szászi Birtok az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka. 18 hektáron gazdálkodnak a Badacsonyi borvidéken. Területeik a Szent György-hegy déli lejtőin, Szigligeten, a Hajagoson és Lesencetomajon helyezkednek el. 

Mint mondják, filozófiájuk egyszerű, akárcsak a tájhoz fűződő viszonyuk: értékállót és szépet alkotni, a környezetünk maximális tiszteletben tartásával. Éppen ezért elkötelezett hívei a bio gazdálkodásnak és a fenntartható birtokfejlesztésnek. Céljuk, hogy természetközeli műveléssel, a környezet etikus használatával, hagyományos és modern borászati technológiák alkalmazásával évjárati sajátosságokat megmutatva meséljenek folyékonyan a világnak eme kis szegletéről.

A Szászi család országos szinten is az elsők között kezdett bio műveléssel foglalkozni. Szászi Endre az 1999-es indulás óta feleségével közösen apránként jelentős családi birtokká fejlesztették vállalkozásukat, fiuk, ifjabb Szászi Endre révén pedig már a következő generáció is jelen van a borászat életében. Apa és fia március 21-én mesélni fog a kezdetekről és a tervekről is.

Természetesen ezen az estén is élőzene teszi még pezsgőbbé a hangulatot, a "vibe-ot", a boros beszélgetést a Sercegő by Flash bakelit DJ fogja kísérni. 

Kár lenne kihagyni!

Jegyek itt: Cooltix - Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon ∙ id. és ifj. Szászi Endre

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban
Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban

Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.