Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője

Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője

A Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Cafe a Nemzeti Hauszmann Program célkitűzéseit szem előtt tartva, valamint kihasználva a Budavári Palotanegyed nyugati oldalának közvetlen kapcsolódását a város lakóövezetéhez, a hazai közönség számára is elérhető, vonzó célponttá kíván válni. Erről is szó esett szerdán, a Vár új ékkövének sajtóeseményén.

A Pasha Cafe a Budai Várdomb nyugati lejtőjén, a Tabán és Krisztinaváros határán helyezkedik el, a Palota út és a Hunyadi Udvar közötti akadálymentes gyalogos tengelyen. A Várdomb nyugati lejtője az egyik első olyan pont lehet, ahol a magyarok "visszafoglalhatják” a turistáktól a Budai Várat, és minőségi időt tölthetnek családi és baráti körben a kultúra fellegvárában. Nem csak színvonalas étel-, és italkínálattal, hanem érdekes, színes kulturális és zenei programokkal is készülnek magyar vendégek számára.

A sajtómegnyitón elhangzott, hogy az italkínálatot, és a kedvezményeket is a hazai közönség igényeit figyelembe véve alakították ki:

délután 16 órától, amikor a hazai közönség is a munkaideje végéhez közelít, vagy kikapcsolódni indul, a hét minden napjára érvényes, kedvezményes ajánlatokkal várják őket. Ezáltal még vonzóbbá szeretnék tenni a hívogató naplementés panorámát.

A szervezők elárulták, hogy augusztus és szeptember folyamán már olyan neves művészek exkluzív, a hely által megihletett produkcióit látnak endégül, mint Lakatos Miklós és zenekara, Onczay Zoltán csellóművész, illetve Oláh Krisztián zongoraművész-zeneszerző.

A Pasha Cafe üzemeltetői ráadásul a Budavári kulturális negyed szolgáltatóinak összefogását is kezdeményezték, augusztustól a Főőrséggel és a Savoyai Terasszal együttműködésben a hazai közönség számára olyan, kedvező ajánlatcsomagokat állítottak össze, amik miatt a magyaroknak is vonzó program lehet a Budavári Palotanegyed felkeresése. Délután 18 órától ezeken a helyszíneken így nem csupán kulturális eseményekkel, de elérhető árú, és a hazai igényeknek megfelelő étel-, és italakciók meghirdetésével is készülnek.

Sokan nem tudják, de ez a terület egykor a történelmi budai borvidékhez tartozott, ahol ma már kevésbé ismert, őshonos magyar szőlőfajtákat termesztettek. A megnyitó tiszteletére a Pasha Cafe megelevenítette a rég elfelejtett kincseket: három olyan, a területre egykor jellemző fajtából készült, különleges bort kóstolhattak a vendégek, amelyek visszarepítenek az időben: a teraszon állva, maguk elé képzelhették, milyen lehetett, amikor errefelé még szőlőtőkék színezték a tájat.

A három kínált borfajta a Budai Zöld, a Csókaszőlő, illetve a Bakator volt, amelyeket az ország különböző pontjain, újjáélesztett tövekből nemesítettek elhivatott termelők. A borokhoz a Pasha Café kínálatából válogatott ételeket kóstolhattak a sajtó munkatársai.


Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban
Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban

Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.