Ez a hétvége sem lesz unalmas a Budavári Palotanegyedben

Ez a hétvége sem lesz unalmas a Budavári Palotanegyedben

Séta, mozi, huszárruhás rézfúvósok és majdnem kutyavásár is lesz Budán a hétvégén.

A Várkert Bazár vetítőtermének vásznára július 29-én szombaton a Goya mesterművei c. film kerül. A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Július 30-án vasárnap a Várkert Bazár Budai Vársétáján Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné nyomdokain lehet járni: be lehet járni a kedvenc budai kertjeit, az Ybl Miklós tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Várkert Bazárt és körbesétáljuk a Királyi Palota Erzsébethez fűződő helyszíneit. Közben meg lehet ismerni életének legfontosabb részleteit: hogyan vált a magyarok kedvenc uralkodójává? Kik voltak legbizalmasabb barátai? Milyen viszony fűzte Andrássy Gyula grófhoz? Erről korábban már írtunk.

  • Indulás:  Ybl Miklós szobor (Budapest, I. Ybl Miklós tér)
  • Érkezés: Déli Nagyrondella (Budapest, I, a Várkert Bazár feletti kert, közel a Szarvas térhez)
  • Időtartam: 90 perc
  • Belépőjegy: 2500 Ft

A vasárnap ráadásul sűrű lesz a Várban: ingyenes szabadtéri koncertet adnak a Huszárruhás rézfúvósok a Várkert Bazár Gloriettjénél. A Nemzeti Rézfúvós Együttesből alakult kvintett hangzását egy dobos egészíti ki. A hat fellépő művész hagyományőrző egyenruhája és a zenei átiratok hűen elevenítik fel a reneszánsz és a barokk zenéjét, a XVI. és XVIII. század közötti kort, amelynek nagyszerű zenei visszatekintése a Rákóczi fanfároktól egészen Händel Vízizenéjéig terjed. Az előadók virtuóz módon szövik a mai kor humoros zenei utalásait is repertoárjukba.

És még mindig nincs vége. Délután 5 órától a Savoyai teraszon kutya-gazdi találkozót tartanak, ahová minden állatkedvelőt szeretettel várnak, érkezzen négylábúval, vagy anélkül. A program ráadásul nem is egy helyszínre korlátozódik, a frissen nyitott Pasha Café is egy kis játékkal készül az eseményre.

"A játék lényege: gyere fel a kutyáddal vagy egy haver kutyájával, de kutya midenképp legyen veled. Kiindulási pont a Savoyai Terasz, ahol készítsetek egy közös fotót a kis kedvenceddel az Instagram-keretünkkel. Taggelj be minket, oszd meg a közös képeteket és ha ezt felmutatod a Savoyai Teraszon, jár a 20% kedvezmény italainkból. Majd felfrissülve tegyetek egy sétát a Várban és pihenjetek meg a naplementében a Pasha Caféban. Készíts egy közös képet a kedvencedről a Török kertben, taggelj minket, posztold, és itt is jár a 20% kedvezmény" - írják a Facebookon.

Szóval: ha még nem tudod mit csinálj a hétvégén, gyerünk fel a Várba!

No items found.
Húsvéti vásárral is vár a Vár
Húsvéti vásárral is vár a Vár

Március 28-án 10-14 óráig húsvéti vásárt és pikniket tart a Budavári Önkormányzat az Európa ligetben. Kicsiket és nagyokat is várnak szeretettel.

Itt mindent megtudhat az újjászületés és az elmúlás ünnepéről
Itt mindent megtudhat az újjászületés és az elmúlás ünnepéről

Ha cseresznyevirágzás, akkor Budai Vár. A Tóth Árpád sétány japán díszcseresznyefáinak virágzása már-már zarándokhellyé tette a budai Várnegyed nyugati peremén futó várfalat. Könnyű megközelíthetőség, pazar panoráma és hamisítatlan tavaszi zsongás várja azokat, akiknek fürdőzni támad kedvük a tavaszi napsütésben. Most ráadásul rengeteg érdekességet megtudhatnak az érdeklődők a Várban a szakuráról, azaz a cseresznyevirágzásról.

Az elektronikus zene újabb ikonja látogat nyáron az Oroszlános udvarba
Az elektronikus zene újabb ikonja látogat nyáron az Oroszlános udvarba

Az elektronikus zene világában olykor feltűnnek olyan tehetségek, akik nemcsak hogy meghatározzák a műfaj irányát, de igazi ikonokká válnak. Ilyen alak a brit DJ és producer, Hot Since 82 is, akinek a fesztiválszezonok idején eléggé tele van a naptára, de idén Budapestre is ellátogat. Méghozzá a Budai Várba.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.