Ez a hétvége sem lesz unalmas a Budavári Palotanegyedben

Ez a hétvége sem lesz unalmas a Budavári Palotanegyedben

Séta, mozi, huszárruhás rézfúvósok és majdnem kutyavásár is lesz Budán a hétvégén.

A Várkert Bazár vetítőtermének vásznára július 29-én szombaton a Goya mesterművei c. film kerül. A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során.

Július 30-án vasárnap a Várkert Bazár Budai Vársétáján Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné nyomdokain lehet járni: be lehet járni a kedvenc budai kertjeit, az Ybl Miklós tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Várkert Bazárt és körbesétáljuk a Királyi Palota Erzsébethez fűződő helyszíneit. Közben meg lehet ismerni életének legfontosabb részleteit: hogyan vált a magyarok kedvenc uralkodójává? Kik voltak legbizalmasabb barátai? Milyen viszony fűzte Andrássy Gyula grófhoz? Erről korábban már írtunk.

  • Indulás:  Ybl Miklós szobor (Budapest, I. Ybl Miklós tér)
  • Érkezés: Déli Nagyrondella (Budapest, I, a Várkert Bazár feletti kert, közel a Szarvas térhez)
  • Időtartam: 90 perc
  • Belépőjegy: 2500 Ft

A vasárnap ráadásul sűrű lesz a Várban: ingyenes szabadtéri koncertet adnak a Huszárruhás rézfúvósok a Várkert Bazár Gloriettjénél. A Nemzeti Rézfúvós Együttesből alakult kvintett hangzását egy dobos egészíti ki. A hat fellépő művész hagyományőrző egyenruhája és a zenei átiratok hűen elevenítik fel a reneszánsz és a barokk zenéjét, a XVI. és XVIII. század közötti kort, amelynek nagyszerű zenei visszatekintése a Rákóczi fanfároktól egészen Händel Vízizenéjéig terjed. Az előadók virtuóz módon szövik a mai kor humoros zenei utalásait is repertoárjukba.

És még mindig nincs vége. Délután 5 órától a Savoyai teraszon kutya-gazdi találkozót tartanak, ahová minden állatkedvelőt szeretettel várnak, érkezzen négylábúval, vagy anélkül. A program ráadásul nem is egy helyszínre korlátozódik, a frissen nyitott Pasha Café is egy kis játékkal készül az eseményre.

"A játék lényege: gyere fel a kutyáddal vagy egy haver kutyájával, de kutya midenképp legyen veled. Kiindulási pont a Savoyai Terasz, ahol készítsetek egy közös fotót a kis kedvenceddel az Instagram-keretünkkel. Taggelj be minket, oszd meg a közös képeteket és ha ezt felmutatod a Savoyai Teraszon, jár a 20% kedvezmény italainkból. Majd felfrissülve tegyetek egy sétát a Várban és pihenjetek meg a naplementében a Pasha Caféban. Készíts egy közös képet a kedvencedről a Török kertben, taggelj minket, posztold, és itt is jár a 20% kedvezmény" - írják a Facebookon.

Szóval: ha még nem tudod mit csinálj a hétvégén, gyerünk fel a Várba!

No items found.
Ősz a Nemzeti Galériában
Ősz a Nemzeti Galériában

Egy különleges grafikai kiállítás, ahhoz kapcsolódó gyerekprogramok és izgalmas vezetett séták várják az érdeklődőket idén ősszel is a Magyar Nemzeti Galériában. Az október az év egyik legszínesebb hónapja, a falevelek mintha élénk színekben pompázó virágok lennének.

Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián koncert a Budai Várban
Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián koncert a Budai Várban

Szeptember 2-án, szombaton 19 órától Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián fergeteges közös koncertjére invitál a Budavári Palotanegyed új ékkövében nyílt Pasha Café.

Ünnepel az ország: Mozgalmas hét lesz a Budavári Palotanegyedben
Ünnepel az ország: Mozgalmas hét lesz a Budavári Palotanegyedben

Augusztus 18-20. között ahogy azt már megszokhattuk, az államalapítás ünnepe alkalmából három napos rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket Budapest több helyszínén. Az eseményekből a Budavári Palotanegyed is oroszlánrészt vállal, és ezen a héten még inkább érdemes lesz a környékre látogatni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.