Vadat és halat, s mi jó falat – csemegék az őskortól a középkorig Hogyan élt és mit evett az őskori ember? Mire vadászott, mit gyűjtögetett és hogyan halászott? Mi volt Mátyás király kedvenc étele és kik dolgozhattak a konyhájában? Kalandozzunk el különböző izgalmas korszakokba és ismerjük meg az akkori ételeket, konyhákat! Nyomozzunk egy titkos recept után és fejtsük meg a rejtélyes eltűnés okait! A tábor során a sok-sok játék mellett minden nap kézműves foglalkozásokkal is készülünk.
– írják a Facebook-eseményleírásban.

Az életmódtörténeti tábor helyszíne is meglehetősen exkluzív, amelyre a nebulók garantáltan egész életükben emlékezni fognak, hiszen valódi régi kincsek között, történelmi környezetben, az egykori Királyi Palota épületében található BTM Vármúzeumban lesznek a foglalkozások. Az ebédet pedig Tabán legendás éttermében, a közeli Aranyszarvas étteremben költhetik el a gyerekek.

A gyerektábort Borzsák Réka és Szundi Anett múzeumpedagógusok vezetik majd. Mi gyermekként biztos, hogy az elsők között jelentkeznénk egy ilyen őszi programra.
A programon csak előzetesen regisztráltak vehetnek részt. ITT lehet regisztrálni!

Jó szórakozást kívánunk!

