„Vadat és halat, s mi jó falat…” – őszi gyerektábor a Budavári Palotában

Az iskolai őszi szünetben, október 28-31. között a 6-10 éves korosztály számára hirdetett gyerektábort a BTM Vármúzeum. A „Vadat és halat, s mi jó falat - csemegék az őskortól a középkorig” címmel meghirdetett múzeumpedagógiai foglalkozás célja, hogy a gyerekek játékos keretek között ismerjék meg a régmúlt korok embereinek életmódját, legfőbb ételeit, táplálkozási szokásait.

Vadat és halat, s mi jó falat – csemegék az őskortól a középkorig Hogyan élt és mit evett az őskori ember? Mire vadászott, mit gyűjtögetett és hogyan halászott? Mi volt Mátyás király kedvenc étele és kik dolgozhattak a konyhájában? Kalandozzunk el különböző izgalmas korszakokba és ismerjük meg az akkori ételeket, konyhákat! Nyomozzunk egy titkos recept után és fejtsük meg a rejtélyes eltűnés okait! A tábor során a sok-sok játék mellett minden nap kézműves foglalkozásokkal is készülünk.

– írják a Facebook-eseményleírásban.

__wf_reserved_inherit
Életmód egy régi korban (Fotó: BTM Facebook-oldala)

Az életmódtörténeti tábor helyszíne is meglehetősen exkluzív, amelyre a nebulók garantáltan egész életükben emlékezni fognak, hiszen valódi régi kincsek között, történelmi környezetben, az egykori Királyi Palota épületében található BTM Vármúzeumban lesznek a foglalkozások. Az ebédet pedig Tabán legendás éttermében, a közeli Aranyszarvas étteremben költhetik el a gyerekek.

__wf_reserved_inherit
Játszva tanulni jó! (Fotó: BTM Facebook-oldala)

A gyerektábort Borzsák Réka és Szundi Anett múzeumpedagógusok vezetik majd. Mi gyermekként biztos, hogy az elsők között jelentkeznénk egy ilyen őszi programra.

A programon csak előzetesen regisztráltak vehetnek részt. ITT lehet regisztrálni!

__wf_reserved_inherit
Játékos foglalkozás egy korábbi BTM táborban (Fotó: BTM Facebook-oldala)

Jó szórakozást kívánunk!

Kapcsolódó cikkeink