Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban
Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.
A Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon keretében a rég elfeledett fajtákon át a forradalmi újításokat kutatva járják körbe és mutatják be a Kárpát-medence pincéit, mesélnek mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik. Ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik.
A Budai Borszalon rendszeres programja a "Mester és tanítványai" sorozat, aminek következő eseményén is a mester, Szentesi József lesz az egyik vendég, aki a régi budai szőlőfajták újra felfedezőjeként fontos visszatérő szereplője az esteknek. A feltámasztott borok nagymestere mindig egy tanítványával érkezik, ez alkalommal egyszerre három ifjú titánnal, az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra tagjaival, Juhász Mátéval, Szűcs Dániellel és Takács Bálinttal.
Vagyis, három hölgy után most három úriember önti majd szavakba a szőlőfürtök iránti szenvedélyt a Pasha Cafe-ban. A poharakba pedig a jobbnál jobb borokat.
A hangulatot a „Kárpátalja rózsája”, Balogh Marianna népzenész keze alól – és torkából – felcsendülő dallamok fokozzák majd. Az ifjú művésznő a Zeneakadémia másodéves népzene szakos hallgatója, aki nem csak számos hangszeren játszik magabiztosan (zongora, gitár, citera, koboz és társai), de számos zenei stílusban is otthonosan mozog, így népzene mellett a jazz és kortárs zenék világa sem áll messze tőle.
A Budai Borszalonban elsősorban népzenei ihletésű dalokat fogunk hallani: régi dallamok kísérik a régi borok kóstolóját. Ráadásul Balogh Marianna egy meglepetés vendéget is hoz magával: Bolya Mátyás, a Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi docense is vele muzsikál majd.
Jegyek: Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon 2024. április 18. - Buda Best Event
Aki igazán kedveli a különleges gasztrokalandokat, annak érdemes klubtagságot is vásárolni, hiszen azzal számos kedvezmény várja a Borszalonban és nem utolsó sorban a Budai Várban.
Ősszel is folytatódik a Budai Borszalon borkóstolós rendezvénysorozata. A Budavári Palotanegyed egyik leglüktetőbb, legkülönlegesebb vendéglátóhelye lett a tavalyi évben, az egykori budai méltóság, Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Café. A Csikós-udvaron elhelyezkedő tizenkét szögletű egykori ágyútoronyban megrendezett borkóstolók célja az is, hogy egy exkluzív budavári borklub jöjjön létre a kincset érő nedű kedvelőinek. A jövő hét csütörtökre meghirdetett rendezvényen a Tokaj Kikelet Pince háziasszonyának, Berecz Stéphanie borait ismerhetjük meg.
No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.