A Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles, hogy mitől olyan cseles

A Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles, hogy mitől olyan cseles

A szörpből sose lehet kinőni - állítja Varga Dávid és Marton Bálint, akik szinte pillanatok alatt lepték el az országot ötletükkel, az alkoholos szörppel. Terméküket egyre többen ismerik, de hogy a lendület ne lankadjon, a Budai Várban mutatták meg, mitől is olyan cseles a Cseles.

A Cseles alapvetően egy könnyed, gyümölcsös frissítő, de azért nem árt vele vigyázni, ugyanis 24 százalékos alkoholtartalommal bír. Azaz, igen cseles.

Az ötletgazdák szerint ők igazából csak két sokat agyaló fiatal, akiknek egyszer egy forró nyári napon 2020-ban ablakkeret csiszolás közben elfogyott a piájuk. Szerettek volna inni valami finomat, ami nem túl erős, de nem is egy ízesített sör.

Aztán belevágtak.

Olyannyira belevágtak, hogy a Cseles immár az ország számos pontján kapható, a tavasz beköszönte óta pedig már a Budavári Palotanegyedben is. A Savoyai Teraszon ráadásul spritzek formájában iskóstolhatják az arra fogékonyak. Áfonyás kardamomos, bodzás citromos és meggyes szegfűszeges felnőtt szörpök szerepelnek a Cseles kínálatában, amit felhúzhatunk szódával, vagy akár proseccoval is.

Április végén a sajtó munkatásai is bevonhatták az izlelőbimbóikat a munkába, hiszen ebben az impozáns környezetben tartottak egy sajtórendezvény keretein belük kóstolót a srácok.

A felnőtt szörp titka, és úgy tűnik sikere is, hogy az italnak egyáltalán nincs alkoholos íze, a 24 százalékos alkoholtartalom azonban mégis megteszi a hatását. A meghívottak hamar meggyőződhettek erről a kellemes tavaszi estén, de a lehetőség bárki számára adott, aki felugrik a Várba, és lehuppan a Savoyai teraszra.

Holnap ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában
Holnap ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

Ha programról van szó, akkor a képzőművészet és a bor egyik legjobb párosítása a Budavári Palotanegyedben található Magyar Nemzeti Galériában újra és újra megrendezésre kerülő Borszerda elnevezésű rendezvény. Az MNG legnépszerűbb eseményének számító Borszerda esteken minden szerdán más és más borászat képviselteti magát Magyarország legváltozatosabb borrégióiból. Hangulatos élőzene, kultúra és csúcsgasztronómia és persze fantasztikus panoráma. Mi kellene még? Szóval, kalandra fel!

Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője
Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője

A Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Cafe a Nemzeti Hauszmann Program célkitűzéseit szem előtt tartva, valamint kihasználva a Budavári Palotanegyed nyugati oldalának közvetlen kapcsolódását a város lakóövezetéhez, a hazai közönség számára is elérhető, vonzó célponttá kíván válni. Erről is szó esett szerdán, a Vár új ékkövének sajtóeseményén.

Balaton, Bordeaux és a Budai Vár
Balaton, Bordeaux és a Budai Vár

A Savoyai Terasz Facebook-oldalán találtunk rá az eseményre, amely a Balatoni Borászok Budán című ingyenes rendezvénysorozatot népszerűsítette. A program izgalmasnak ígérkezett, hiszen a Balatonfüred–Csopaki Történelmi Borvidék borászatai közül a nemzetközi díjaival valóban kiemelkedik Söptei Zsolt, a csopaki Söptei Pincészet vezetője. Elmentünk és nem csalódtunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.