A Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles, hogy mitől olyan cseles

A Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles, hogy mitől olyan cseles

A szörpből sose lehet kinőni - állítja Varga Dávid és Marton Bálint, akik szinte pillanatok alatt lepték el az országot ötletükkel, az alkoholos szörppel. Terméküket egyre többen ismerik, de hogy a lendület ne lankadjon, a Budai Várban mutatták meg, mitől is olyan cseles a Cseles.

A Cseles alapvetően egy könnyed, gyümölcsös frissítő, de azért nem árt vele vigyázni, ugyanis 24 százalékos alkoholtartalommal bír. Azaz, igen cseles.

Az ötletgazdák szerint ők igazából csak két sokat agyaló fiatal, akiknek egyszer egy forró nyári napon 2020-ban ablakkeret csiszolás közben elfogyott a piájuk. Szerettek volna inni valami finomat, ami nem túl erős, de nem is egy ízesített sör.

Aztán belevágtak.

Olyannyira belevágtak, hogy a Cseles immár az ország számos pontján kapható, a tavasz beköszönte óta pedig már a Budavári Palotanegyedben is. A Savoyai Teraszon ráadásul spritzek formájában iskóstolhatják az arra fogékonyak. Áfonyás kardamomos, bodzás citromos és meggyes szegfűszeges felnőtt szörpök szerepelnek a Cseles kínálatában, amit felhúzhatunk szódával, vagy akár proseccoval is.

Április végén a sajtó munkatásai is bevonhatták az izlelőbimbóikat a munkába, hiszen ebben az impozáns környezetben tartottak egy sajtórendezvény keretein belük kóstolót a srácok.

A felnőtt szörp titka, és úgy tűnik sikere is, hogy az italnak egyáltalán nincs alkoholos íze, a 24 százalékos alkoholtartalom azonban mégis megteszi a hatását. A meghívottak hamar meggyőződhettek erről a kellemes tavaszi estén, de a lehetőség bárki számára adott, aki felugrik a Várba, és lehuppan a Savoyai teraszra.

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban
Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban

Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.