A nyáron az Etna lábához is elrepülhetünk az Oroszlános udvarból

A nyáron az Etna lábához is elrepülhetünk az Oroszlános udvarból

A Deadcode szervezésében június 17-én a Mathame érkezik a Budavári Palotanegyedbe. A program pedig felejthetetlennek ígérkezik már csak azért is, mert az olasz Dj-páros zenéjének atmoszférája és hangulata olyan, mintha az Etna lábához utaznánk, és éreznénk a vulkán erejét.

A Mathame - polgári nevükön Amedeo és Matteo Giovanelli - zenéje a technora, illetve a house-ra specializálódott, és nagy hatással voltak a műfaj fejlődésére az elmúlt években. 2018-ban robbantak be a nemzetközi zenei színtérre, amikor kiadták "Nothing Around Us" című debütáló albumukat. Azóta számos remixet készítettek más előadók számára, és nem egy híres DJ-vel dolgoztak együtt, rengeteg fesztiválon, klubban és rendezvényen vannak jelen világszerte. A dinamikus, érzelmes és erőteljes zenei stílusukba ráadásul mindig igyekeznek új elemeket bevonni. Itthon a tavalyi Szigeten is találkozhatott velük a közönség, nem kis sikert aratva.

Gyakran használnak vizuális effekteket és installációkat, hogy még izgalmasabbá tegyék a fellépéseiket. 

Az Etna, azaz a Szicília szigetén található aktív vulkán erősen kötődik Mathame-hez, mivel a Dj-páros zenei stílusa inspirációt merít a vulkán környezetéből és a környező táj szépségéből. A Mathame zenéjének atmoszférája és hangulata olyan, mintha a magához a vulkánhoz utaznánk el. A srácok rendszeresen lépnek fel az Etna közelében, szerintük az egyik legcsodálatosabb hely a világon, így nem véletlen, hogy erősen inspirálja őket. 

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a Budai Vár sem kevésbé izgalmas helyszín, hiszen az Oroszlános udvar akusztikája szintén egyedülálló élményekkel kecsegtet.

Június 17-én erről bárki meggyőződhet, íme egy kis kedvcsináló:

Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel
Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel

Nagy Csukás-rajongó vagyok, az egyik kedvencem az a képeskönyv, amikor Oriza Triznyákot keresve egész Budapestet végig nyomozza és egy külön fejezetben kapunk macskás perspektívát a Budai Várról, Mirr-Murr onnan számolja meg a hidakat, és próbálja ki a siklót, amit először mozgó szekrénynek lát. Nekem az valamiért gyerekként nagyon megmaradt. Elképzeltem, hogy én leszek a cica a Várban, és most lassan 30 évvel később tényleg én vagyok a „cica” a Várban – mesélte portálunknak György Flóra, azaz dj Mirmur, aki a Savoyai Terasz berobbanó rendezvénysorozatának már az első alkalommal meghatározó alakja lett. A borszakértőként is tevékenykedő lemezlovas szerint valami elkezdődött itt, ami nagyon hiányzott már a budapesti életből, és ezzel végre a magyar fiatalok is visszatérhetnek a Budai Várba.

Oktoberfest hangulat májusban? Simán!
Oktoberfest hangulat májusban? Simán!

A Budai Várban kap helyet az első Salvatorfest, ami nem más, mint egy rendhagyó és hagyományteremtő nyárköszöntő sörfesztivál történelmi környezetben, igazi Oktoberfest hangulattal. Nem véletlenül, hiszen az esemény az Oktoberfest Budapest és a Savoyai terasz közös projektje.

Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett
Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett

Igen-igen, a Budai Várban. Az idő most még nem a kora nyarat idézi, de jövő héten már minden adott lesz ahhoz, hogy igazán felpörögjön a rövidgatyás, délután koktélozós, aperol spriccezős, tubi szódázós, fröccsözős napsütésben fürdőzés. A Savoyai terasz pedig erre komoly felhozatallal készül: május 1-jén durrantják be a kiülős szezont. Nem is akármilyen programmal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.