A nyáron az Etna lábához is elrepülhetünk az Oroszlános udvarból

A nyáron az Etna lábához is elrepülhetünk az Oroszlános udvarból

A Deadcode szervezésében június 17-én a Mathame érkezik a Budavári Palotanegyedbe. A program pedig felejthetetlennek ígérkezik már csak azért is, mert az olasz Dj-páros zenéjének atmoszférája és hangulata olyan, mintha az Etna lábához utaznánk, és éreznénk a vulkán erejét.

A Mathame - polgári nevükön Amedeo és Matteo Giovanelli - zenéje a technora, illetve a house-ra specializálódott, és nagy hatással voltak a műfaj fejlődésére az elmúlt években. 2018-ban robbantak be a nemzetközi zenei színtérre, amikor kiadták "Nothing Around Us" című debütáló albumukat. Azóta számos remixet készítettek más előadók számára, és nem egy híres DJ-vel dolgoztak együtt, rengeteg fesztiválon, klubban és rendezvényen vannak jelen világszerte. A dinamikus, érzelmes és erőteljes zenei stílusukba ráadásul mindig igyekeznek új elemeket bevonni. Itthon a tavalyi Szigeten is találkozhatott velük a közönség, nem kis sikert aratva.

Gyakran használnak vizuális effekteket és installációkat, hogy még izgalmasabbá tegyék a fellépéseiket. 

Az Etna, azaz a Szicília szigetén található aktív vulkán erősen kötődik Mathame-hez, mivel a Dj-páros zenei stílusa inspirációt merít a vulkán környezetéből és a környező táj szépségéből. A Mathame zenéjének atmoszférája és hangulata olyan, mintha a magához a vulkánhoz utaznánk el. A srácok rendszeresen lépnek fel az Etna közelében, szerintük az egyik legcsodálatosabb hely a világon, így nem véletlen, hogy erősen inspirálja őket. 

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a Budai Vár sem kevésbé izgalmas helyszín, hiszen az Oroszlános udvar akusztikája szintén egyedülálló élményekkel kecsegtet.

Június 17-én erről bárki meggyőződhet, íme egy kis kedvcsináló:

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest
A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest

Nem is akárhogy: október 13-tól 15-ig fesztiválsörrel a kezükben gyönyörködhetnek Budapest egyik legszebb panorámájában a sörkedvelők. De még azok is, akik amúgy nem is kedvelik a sört. Eredeti Festbierek egyenesen Münchenből, bajor hangulat és dallamok, valamint Oktoberfest ajándékok várnak mindenkit a Savoyai Teraszon.

Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit
Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit

Nagy bulival készült a 20. születésnapjára a Várban a Be Massive Horizon, de az időjárás közbeszólt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.