A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest

A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest

Nem is akárhogy: október 13-tól 15-ig fesztiválsörrel a kezükben gyönyörködhetnek Budapest egyik legszebb panorámájában a sörkedvelők. De még azok is, akik amúgy nem is kedvelik a sört. Eredeti Festbierek egyenesen Münchenből, bajor hangulat és dallamok, valamint Oktoberfest ajándékok várnak mindenkit a Savoyai Teraszon.

Az Oktoberfestről már mindenki hallott. A müncheni esemény, amit a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is neveznek, a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogat a Theresienwiesére október elején. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört is főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

Nem könnyű, de ezt a hangulatot évről évre itthon is igyekeznek megidézni. Budapesten a csatlakozó vendéglátó egységekben a fesztivál ideje alatt a legkiválóbb bajor hagyományőrző sramli zenekarok és DJ-k gondoskodnak a hangulatról. Ezúttal a záró hétvégén a Budavári Palotanegyed igazán hangulatos helyszíne, a Savoyai Terasz is csatlakozik a mulatsághoz.

Csapra lesznek verve kiemelkedő minőségű, eredeti Paulaner és Hacker-Pschorr Oktoberfest főzeteket, és aki időben érkezik, garantált ajándékot is kap:

Péntek:
100 db fesztiválkalap vagy 150 db 2023-as Hivatalos Hacker-Pschorr Oktoberfest korsó

Szombat:
100 db fesztiválkalap vagy 150 db 2021-es Hivatalos Paulaner Oktoberfest korsó

Vasárnap:
100 db fesztiválkalap vagy 150 db 2022-es Hivatalos Paulaner Oktoberfest korsó

A program:

SAVOYAI TERASZ
1014 Budapest, Szent György tér 2. 
2023. október 13., péntek 17-22 óráig  - Adlersteiner 
2023. október 14., szombat 17-22 óráig - Szomorer Jungs
2023. október 15., vasárnap 12-18 óráig - Swab

Megközelíthetőség: Clark Ádám térről siklóval, a Szent György tér felől a Nagy Rondellán keresztül gyalog vagy a Dózsa György tér felől lifttel.

Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel
Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel

Nagy Csukás-rajongó vagyok, az egyik kedvencem az a képeskönyv, amikor Oriza Triznyákot keresve egész Budapestet végig nyomozza és egy külön fejezetben kapunk macskás perspektívát a Budai Várról, Mirr-Murr onnan számolja meg a hidakat, és próbálja ki a siklót, amit először mozgó szekrénynek lát. Nekem az valamiért gyerekként nagyon megmaradt. Elképzeltem, hogy én leszek a cica a Várban, és most lassan 30 évvel később tényleg én vagyok a „cica” a Várban – mesélte portálunknak György Flóra, azaz dj Mirmur, aki a Savoyai Terasz berobbanó rendezvénysorozatának már az első alkalommal meghatározó alakja lett. A borszakértőként is tevékenykedő lemezlovas szerint valami elkezdődött itt, ami nagyon hiányzott már a budapesti életből, és ezzel végre a magyar fiatalok is visszatérhetnek a Budai Várba.

Oktoberfest hangulat májusban? Simán!
Oktoberfest hangulat májusban? Simán!

A Budai Várban kap helyet az első Salvatorfest, ami nem más, mint egy rendhagyó és hagyományteremtő nyárköszöntő sörfesztivál történelmi környezetben, igazi Oktoberfest hangulattal. Nem véletlenül, hiszen az esemény az Oktoberfest Budapest és a Savoyai terasz közös projektje.

Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett
Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett

Igen-igen, a Budai Várban. Az idő most még nem a kora nyarat idézi, de jövő héten már minden adott lesz ahhoz, hogy igazán felpörögjön a rövidgatyás, délután koktélozós, aperol spriccezős, tubi szódázós, fröccsözős napsütésben fürdőzés. A Savoyai terasz pedig erre komoly felhozatallal készül: május 1-jén durrantják be a kiülős szezont. Nem is akármilyen programmal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.