Cikkek tagek alapján:
borkóstoló
![Művészetrajongó borkedvelők figyelem: Holnap ismét Borszerda az MNG-ben!](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/669fdf9a3a6575feccff7f24_borszerda.jpg)
A több mint tíz éve tartó programsorozat soron következő rendezvénye az Európai mesterek fantázianevet kapta. A népszerű eseménysorozat történetében idei újdonság, hogy a felkért hazai neves borászatok mellé minden alkalommal csatlakozik egy natúr borászat is az adott tájegységből. Számunkra mindig az emeleti terasz jelenti a legnagyobb élményt, amit immáron nem csak a Borszerdák alkalmával, hanem a múzeumi hétköznapokon is megcsodálhatunk.
Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2024-ben immár tizenharmadik alkalommal. Július 10-én a Szent György-hegyi Szászi Birtok és a Bencze Birtok, július 17-én a Somló-hegyi St. Margit Pincészet, illetve Jász Laci Pincéje, július 24-én a nyugati országrészből a Pannonhalmi Főapátság Borászata és az Unger Bormanufaktúra, július 31-én pedig a Hajós-Bajai Koch Pincészet, valamint a Sziegl Pince mutatkozik be.
![Szuper boros program vasárnapra: Babarczi-borkóstoló a magyar-skót meccs előtt a Várban!](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/6676eee60f619b68faac9b87_wineup_borkostolo.jpg)
Június 23-án, azaz holnap a Magyarország-Skócia meccs előtt a pannonhalmi borvidék egyik legjobb borászata, a Babarczi Szőlőbirtok és Pince borait kóstolhatja meg a Budavári Palotában található Szent István Kávéházban. A frissítő borok kostolása mellett a pincészet borászával és tulajdonosával, Babarczi Zsuzsannával is lehet találkozni és beszélgetni a borok világáról, mindezt a magyar-skót EB-meccs előtt.
![Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/6638ae639225d43bcf8148f5_demeter.jpg)
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.
![Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/662a7f564606951384343f10_fokep.jpg)
Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?
![Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban](https://cdn.prod.website-files.com/634fbfa602ed21b83fda471d/661d084fe106159c4216c86e_vw18.jpg)
Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.