Sokan boroztak Vaszary Jánossal szerda este a Várban

Sokan boroztak Vaszary Jánossal szerda este a Várban

Április 2-ig látogatható a Magyar Nemzeti Galériaaszary. Az ismeretlen ismerős című kiállítása. A márciusi Múzeum+ est középpontjában éppen ezért az időszakos tárlat állt. Izgalmas tárlatvezetések és finom borok álltak a középpontjában a kellemes esti ejtőzésnek szerda este a Budavári Palotanegyedben.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös szervezésű, hosszított esti nyitvatartású, nagy sikerű programsorozatán 2023-ban is jó hangulatú összművészeti eseményeken ismerhetik meg a két intézmény állandó gyűjteményeit és időszaki tárlatait. Az idei első alkalom az áprilisban a Galériából távozó Vaszary-kiállításra épült.

Az egész estés élő zenét Oláh Krisztián zongorajátéka adta, miközben a közönség a Geszler Pinncészet borait - köztük a Vaszary-kiállításnak dedikált Irsai Olivért - kortyolgathatta. A könnyed esti ejtőzés közben persze, a kultúra sem szorult háttérbe, folyamatosan indultak az érdekes tárlatvezetések Vaszary János művészetével összefüggésben.

A sikeres program egészen biztosan nem az utolsó volt, hiszen a Nemzeti Galériában töltött szerda esték egyre inkább beégnek a köztudatba. Sőt, a múzeumból kisétálva, a Savoyai terasz kilátása és kínálata sem utolsó szempont, ha egy laza hétköznap esti kikapcsolódásra vágyik az ember a budai miliőben.

A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal
A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal

Onczay Zoltán neves magyar csellóművész nem csupán a hangszer varázslója, hanem a zene elkötelezett híve is. Számára a hangulatot a jó érzés és megfelelő környezet teszi felejthetetlenné. Ezért is találkozhat vele a Vibe & Wine közönsége ismét a Budai Várban. Az elismert művész a nagyonvar.hu-nak beszélt a rendezvénysorozat egyediségéről és arról is, mi inspirálja igazán.

Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba
Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba

Májusban az aktuális ukrán szupersztár, Korolova érkezik a Budavári Palotanegyedbe, júniusban pedig Christan Löffler társaságában jön Parra vor Cuva és Tylacine is.

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.