Nyárköszöntő termelői piac a Tabán legöregebb házának kertjében

Nyárköszöntő termelői piac a Tabán legöregebb házának kertjében

Itt a jó idő, a Czakó kert is kinyitott, ami azt is jelenti, hogy ismét rendszeresen várják termelői piaccal a látogatókat a Tigris utca 62-ben. Azt nem is kell hosszan ecsetelni, hogy az efféle tevékenységeknek milyen haszna van az inflációval és rossz minőségű élelmiszerekkel terhelt világban.

A Czakó Kertben minden szombaton 8-tól 14 óráig, illetve vasárnap 9-től 14 óráig élvezhetik a vásárlók a friss, minőségi, egészséges zöldségek, gyümölcsök, házi készítésű ételek zamatát.

Ezen a héten szombaton a ezeknek a termelőknek a kínálatával lehet találkozni:

  • Panelpék - friss, vadkovászos pékáru
  • Csakisalma - jonatán almalé
  • Csakis kávé tuktuk - bányai kávé 
  •  Apis farm 
  • Málna Major - lekvárok, szörpök, dunsztolmányok, tészta
  • Hridaya farm - zöldség 
  • Dabasi csirke
  • Pomodorini Manufaktúra- san marzano paradicsom minden formában
  •  Bzzz Mézz - mézkülönlegességek
  •  Fermentini - Probiotikus fermentált zöldségek 
  • Mikro Manna - mikrozöld 
  • Zsóka rétesei
  • Grajnai the florist 
  • Nárcisz birtok 
  • Élő Tisza Tájtermék - termelői zöldség, gyümölcs 

A szervezők szerint ráadásul tojás és háztáji csirke is rendelhető! Vagyis: a Tabánban falusi hangulatban megoldható a hétvégi nagybevásárlás.

Fotók: Facebook/Czakó Termelői Piacz

Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon
Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon

No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.