Ilyen borkóstoló még nem volt a Budai Várban!

Ilyen borkóstoló még nem volt a Budai Várban!

Ráadásul Buda legújabb boros gasztrokalandja nem is egy eseménnyel készül, kapásból egy exkluzív klubot kínál a kincset érő nedű kedvelőinek, melynek hangulatos estéin nem csak az ízeket, hanem a mögöttük álló történeteket is megismerhetik a vendégek.

A Budai Vár legújabb gasztrokalandja március 7-én indul a Pasha Cafeban. A Vibe & Wine Borszalon amellett, hogy a rég elfeledett fajtákon át a forradalmi újításokat kutatva járja körbe és mutatja be a Kárpát-medence pincéit, mesélni fog mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik. Ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik majd.

A Budai Borszalon első kalandján Szentesi József lesz a vendégünk, aki a régi budai szőlőfajták újra felfedezőjeként fontos visszatérő szereplője lesz a sorozatnak. A feltámasztott borok nagymesterét egy régi tanítványával, Losonci Bálinttal együtt fogjuk kérdezni ezekről a majdnem eltűnt, fürtökben lógó kincsekről.

Sőt, miközben képzeletben szőlősorok között barangolnak majd a “műfaj” kedvelői, olyan borokat kóstolhatnak, amit így együtt még eddig sehol máshol.

„Rájöttem, mi mindent veszítettünk el az 1880-1890-es években tetőző filoxérajárványban. Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska, Sárfehér - lehetne még sorolni. Arra gondoltam, ha az Osztrák-Magyar Monarchia idején ezek jók voltak, most miért ne lennének azok?"

Ez az elv vezérelte Szentesi József vízióját, hogy milyen fajták mentén indítsa el borász pályafutását. Többek közt ezekről a kihalás széléről feltámasztott szőlőkről, és a megmentésükbe fektetett több évtizedes munkáról fog beszélgetni a “tősgyökeres” budaörsi szőlőmentő egykori tanítványával Losonci Bálinttal.

A Vibe...


A belépő árában benne foglaltatik a borkóstoló, a kísérő falatkák, no meg a “vibe”. Mitöbb, a látogatók egyből hosszú távra is magukévá tehetik ezt a csomagot, hiszen A Budai Borszalon klubtagságot is kínál a gasztroélmény mellé.

Éves tagsági díj: 6.000 Ft/fő

Kedvezmények:

· egy palack ajándék bor (Szentesi Pince: Zengő Öcsi 2022)

· 15% kedvezmény a Budai Borszalon rendezvényeiből

· 10% kedvezmény fogyasztásodból a Pasha Cafe-ban, a Savoyai Teraszon, a Szent István Kávéházban és a Kortárs Kávézóban.

A március 7-i kóstoló jegy az éves tagsági díjjal együtt most 15.490 forint, amit itt máris meg lehet vásárolni: Cooltix - Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon ∙ Szentesi József és Losonci Bálint 

Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon
Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon

No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.