Holnap ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

Holnap ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

Ha programról van szó, akkor a képzőművészet és a bor egyik legjobb párosítása a Budavári Palotanegyedben található Magyar Nemzeti Galériában újra és újra megrendezésre kerülő Borszerda elnevezésű rendezvény. Az MNG legnépszerűbb eseményének számító Borszerda esteken minden szerdán más és más borászat képviselteti magát Magyarország legváltozatosabb borrégióiból. Hangulatos élőzene, kultúra és csúcsgasztronómia és persze fantasztikus panoráma. Mi kellene még? Szóval, kalandra fel!

Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek: a júliusi alkalmak után ezúttal a „mesterek és tanítványok” témakörét járjuk körbe a koraőszi programon. Borszerda-estünk meghívott borászata a Günzer Pincészet. A borászat képviselőivel Kocsis-M. Brigitta műsorvezető beszélget.A szeptember 20-i programon megismerhetik a frissen nyílt „Barabás Miklós, a rajz mestere” című időszaki kiállításunkat. Ne hagyják ki az idei utolsó Borszerdát, és élvezzék a csodálatos panorámát a Magyar Nemzeti Galéria teraszáról egy-két finom pohár bor társaságában!

- írják a szervezők az oldalukon.

A zenét a Berdisz Tamás Trio (Pataj György zongorista, Lutz János nagybőgős és Berdisz Tamás dobos fellépése) szolgáltatja.

A szervezők két különleges előadással is várják a látogatókat, az egyik Csorba László történész előadása A művészpolgár születése. Barabás Miklós közösségei Háromszéktől a pesti Belvárosig címmel, a másik pedig Bodor Kata művészettörténész előadása Picasso mint Goya tanítvány – két alkotó bikaviadaljai címmel kerül megrendezésre.

Az exkluzív tárlatvezetéseket az alábbi időpontokkal és tematikával hirdették meg:

18.00, 19.00, 20.00 Barabás Miklós művészete | Molnár Brigitta művészettörténész tárlatvezetése a Barabás Miklós emlék-kiállításban

Találkozási pont: II. emelet, Barabás Miklós-kiállítás

18.00, 19.30 Harc a fenevaddal | Lantos Adriána művészettörténész kurátori tárlatvezetése

Találkozási pont: II. emelet, Nemzetközi Gyűjtemény

18.00, 20.30 Vaszary János – tanítvány és mester | Hegedűs Alexandra képzőművész tárlatvezetése

Találkozási pont: I. emelet, „történelmi-képek” nyaktag

18.00, 19.00, 19.45 A nagy pártfogó. Munkácsy és magyar tanítványai Párizsban | Krasznai Réka művészettörténész tárlatvezetése

Találkozási pont: I. emelet, “Munkácsytól Mednyánszkyig” kiállítás

18.15, 19.15, 20.15 Középkori mesterek remekművei | Sepsey Zsófia művészettörténész tárlatvezetése

Találkozási pont: földszint, Információs pult

18.00, 21.15 A természet mint tanítómester | Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése

Találkozási pont: I. emelet, „19. századi művészet” kiállítás

A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

19.30 Borhi Cecília szín- és stílustanácsadó tárlatvezetése

Találkozási pont: II. emelet

A tárlatvezetés várható időtartama: 40-45 perc

Negyed kilenckor a borokról a Günzer Pincészet képviselőjével Kocsis-M. Brigitta műsorvezető beszélget A bor – és ami mögötte van… címmel a kupola alatt. A kupola 21.30-ig látogatható.

Jó szórakozást!

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban
Egy mester, három tanítvány és népzene a Budai Borszalonban

Buda legújabb boros gasztrokalandjának, a Vibe & Wine-nak a következő eseményén a borokhoz való hozzáértést Szentesi József és az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra, a “vibe”-ot pedig Balogh Marianna népzenész és Bolya Mátyás biztosítják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.