Hatalmas Open Air bulival jön az Oroszlános udvarba Worakls

Hatalmas Open Air bulival jön az Oroszlános udvarba Worakls

A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj a Historical Tales következő nagyágyúja, akit felhoz a Budai Vár exkluzív helyszínére, és nagy valószínűség szerint ezzel be is durrantják a nyári szezont. Igazi csemege minden tekintetben: a műfaj kedvelőinek nem csak a fülük számíthat gyönyörökkel teli estére, hanem a szemük is, a látvány ugyanis a korábbi tapasztalatok alapján pazar lesz.

Az első körös elővételes jegyek már el is fogytak a május 20-i bulira, de ez nem is váratlan, hiszen Worakls korábbi budapesti fellépési általában hamar megkapták a sold out jelző. Polgári nevén Kevin Rodrigues legutóbb októberben járt Magyarországon, a Vasúttörténeti Parkban, most azonban még magasabbra emeli a lécet: A Budai Vár Oroszlános udvarában zenél majd.

Worakls zenész családban nőtt fel és már három évesen zongorázni tanult, később azonban az elektronikus zene felé vette az irányt, 2008-ban jelentette meg első EP-jét. Akkor még ketten alkották a formációt, de Matt Courtois aka Norman Joss később kivált a csapatból és Kevin egyedül folytatta a projektet.

Az elmúlt néhány évben nevével és kiadványiaval csúcsra járatta a Hungry Music kiadót, amivel a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadójává vált. A klasszikus zene iránti szenvedélye azonban ennél még többre motiválta: egy szimfónikus zenkekarral kiegészülve elindította világkörüli turnéját a Workals Orchestra-val. Általuk kiderült, hogy a klasszikus és az elektronikus zene tökéletes párost is alkothat egymással.

Ha ez nem lenne elég kedvcsináló, érdemes néhány pillantást vetni arra is, hol lesz a dj-pult májusban: az Oroszlános Udvar Budapest egyik legnagyobb, exkluzív kültéri rendezvényhelyszíne, amely méreteinek köszönhetően tökéletes környezetet biztosít 3000-4000 fős fesztiváloknak és koncerteknek. Az akkusztikai adottságokról nem is érdemes beszélni, azt hallani kell. A látvány meg... Nos, az így nézett ki 2022 nyarán a Historical Tales bulijain:

Start: 2023. május 20. 18.00

A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal
A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal

Onczay Zoltán neves magyar csellóművész nem csupán a hangszer varázslója, hanem a zene elkötelezett híve is. Számára a hangulatot a jó érzés és megfelelő környezet teszi felejthetetlenné. Ezért is találkozhat vele a Vibe & Wine közönsége ismét a Budai Várban. Az elismert művész a nagyonvar.hu-nak beszélt a rendezvénysorozat egyediségéről és arról is, mi inspirálja igazán.

Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba
Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba

Májusban az aktuális ukrán szupersztár, Korolova érkezik a Budavári Palotanegyedbe, júniusban pedig Christan Löffler társaságában jön Parra vor Cuva és Tylacine is.

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.