Június 21-én a zenét ünneplik a Savoyai Teraszon

Június 21-én a zenét ünneplik a Savoyai Teraszon

"Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig" - vallotta Kodály Zoltán. Cáfolni nem tudjuk, sőt mélységesen egyetértünk vele. Ezért is hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Budavári Palotanegyedben a június 21-én a zenét fogják ünnepelni.

Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék, és először 1982-ben tartották meg Franciaországban. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg. Mára a zene ünnepe európai, sőt világméretűvé nőtte ki magát: több mint száz országban rendezik meg június 21-én, így aztán Budai Vár egyik legszebb panorámájú terasza is az esemény felkarolására készül.

A zene ünnepe mindenhol elsősorban szabadtéri esemény, így a Savoyai Jenő lovasszobrát körülölelő tér nem is lehetne alkalmasabb a csillagászati nyár első napjának köszöntésére. Ráadásul a meteorológiai előrejelzések szerint jövő héten beköszönt az igazi kánikula is.

Érdemes lesz már egész korán felsétálni a Várba, a Savoyai Terasz programja parádés street food ételekkel és koktélokkal igazán ígéretesnek tűnik:

12:00-14:00 óráig Agnes Universal Ensemble trió 

14:15-16:00 óráig Jazz4Friends

16:00-18:00 óráig Dynamite Dudes

18:30-19:30 óráig Csernák x Nemes x Staub 

A napot DJ Kornwall zárja majd.

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest
A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest

Nem is akárhogy: október 13-tól 15-ig fesztiválsörrel a kezükben gyönyörködhetnek Budapest egyik legszebb panorámájában a sörkedvelők. De még azok is, akik amúgy nem is kedvelik a sört. Eredeti Festbierek egyenesen Münchenből, bajor hangulat és dallamok, valamint Oktoberfest ajándékok várnak mindenkit a Savoyai Teraszon.

Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit
Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit

Nagy bulival készült a 20. születésnapjára a Várban a Be Massive Horizon, de az időjárás közbeszólt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.