Június 21-én a zenét ünneplik a Savoyai Teraszon

Június 21-én a zenét ünneplik a Savoyai Teraszon

"Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig" - vallotta Kodály Zoltán. Cáfolni nem tudjuk, sőt mélységesen egyetértünk vele. Ezért is hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Budavári Palotanegyedben a június 21-én a zenét fogják ünnepelni.

Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék, és először 1982-ben tartották meg Franciaországban. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg. Mára a zene ünnepe európai, sőt világméretűvé nőtte ki magát: több mint száz országban rendezik meg június 21-én, így aztán Budai Vár egyik legszebb panorámájú terasza is az esemény felkarolására készül.

A zene ünnepe mindenhol elsősorban szabadtéri esemény, így a Savoyai Jenő lovasszobrát körülölelő tér nem is lehetne alkalmasabb a csillagászati nyár első napjának köszöntésére. Ráadásul a meteorológiai előrejelzések szerint jövő héten beköszönt az igazi kánikula is.

Érdemes lesz már egész korán felsétálni a Várba, a Savoyai Terasz programja parádés street food ételekkel és koktélokkal igazán ígéretesnek tűnik:

12:00-14:00 óráig Agnes Universal Ensemble trió 

14:15-16:00 óráig Jazz4Friends

16:00-18:00 óráig Dynamite Dudes

18:30-19:30 óráig Csernák x Nemes x Staub 

A napot DJ Kornwall zárja majd.

A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal
A cselló nagymestere a Budai Várban - interjú Onczay Zoltánnal

Onczay Zoltán neves magyar csellóművész nem csupán a hangszer varázslója, hanem a zene elkötelezett híve is. Számára a hangulatot a jó érzés és megfelelő környezet teszi felejthetetlenné. Ezért is találkozhat vele a Vibe & Wine közönsége ismét a Budai Várban. Az elismert művész a nagyonvar.hu-nak beszélt a rendezvénysorozat egyediségéről és arról is, mi inspirálja igazán.

Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba
Idén is nagyágyúkat hoz a Historical Tales az Oroszlános udvarba

Májusban az aktuális ukrán szupersztár, Korolova érkezik a Budavári Palotanegyedbe, júniusban pedig Christan Löffler társaságában jön Parra vor Cuva és Tylacine is.

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.