A hétvégén beköszönt a nyár, az Oroszlános Udvar pedig egy hatalmas bulival ünnepel

A hétvégén beköszönt a nyár, az Oroszlános Udvar pedig egy hatalmas bulival ünnepel

Az előrejelzések szerint szombaton 27 fokkal köszön be a jó idő az esős napok után. Ennél jobb alkalom nem is lehetne, hogy a Budai Várban is bedurranjon a nyári szezon. A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj, Worakls érkezik ugyanis az Oroszlános Udvarba, a produkció pedig igazi csemege minden tekintetben: a műfaj kedvelőinek nem csak a fülük számíthat gyönyörökkel teli estére, hanem a szemük is, a látvány ugyanis a korábbi tapasztalatok alapján pazar lesz.

Polgári nevén Kevin Rodrigues legutóbb októberben járt Magyarországon, a Vasúttörténeti Parkban, most azonban még magasabbra emeli a lécet: A Budai Vár Oroszlános udvarában zenél majd.

Worakls zenész családban nőtt fel és már három évesen zongorázni tanult, később azonban az elektronikus zene felé vette az irányt, 2008-ban jelentette meg első EP-jét. Akkor még ketten alkották a formációt, de Matt Courtois aka Norman Joss később kivált a csapatból és Kevin egyedül folytatta a projektet.

Az elmúlt néhány évben nevével és kiadványiaval csúcsra járatta a Hungry Music kiadót, amivel a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadójává vált. A klasszikus zene iránti szenvedélye azonban ennél még többre motiválta: egy szimfónikus zenkekarral kiegészülve elindította világkörüli turnéját a Worakls Orchestra-val. Általuk kiderült, hogy a klasszikus és az elektronikus zene tökéletes párost is alkothat egymással.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb száma a "Salzburg", amely 2013-ban jelent meg. Ez a dal gyorsan népszerűvé vált az elektronikus zene rajongói körében, és hozzájárult Worakls nemzetközi ismertségéhez.

Ha ez nem lenne elég kedvcsináló, érdemes néhány pillantást vetni arra is, hol lesz a dj-pult szombaton: az Oroszlános Udvar Budapest egyik legnagyobb, exkluzív kültéri rendezvényhelyszíne, amely méreteinek köszönhetően tökéletes környezetet biztosít 3000-4000 fős fesztiváloknak és koncerteknek. Az akkusztikai adottságokról nem is érdemes beszélni, azt hallani kell. A látvány meg... Nos, az így nézett ki 2022 nyarán:

Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel
Elindult itt valami, ami hiánypótló – interjú Mirmurral, a fiatalokat a Várba csábító dj-vel

Nagy Csukás-rajongó vagyok, az egyik kedvencem az a képeskönyv, amikor Oriza Triznyákot keresve egész Budapestet végig nyomozza és egy külön fejezetben kapunk macskás perspektívát a Budai Várról, Mirr-Murr onnan számolja meg a hidakat, és próbálja ki a siklót, amit először mozgó szekrénynek lát. Nekem az valamiért gyerekként nagyon megmaradt. Elképzeltem, hogy én leszek a cica a Várban, és most lassan 30 évvel később tényleg én vagyok a „cica” a Várban – mesélte portálunknak György Flóra, azaz dj Mirmur, aki a Savoyai Terasz berobbanó rendezvénysorozatának már az első alkalommal meghatározó alakja lett. A borszakértőként is tevékenykedő lemezlovas szerint valami elkezdődött itt, ami nagyon hiányzott már a budapesti életből, és ezzel végre a magyar fiatalok is visszatérhetnek a Budai Várba.

Oktoberfest hangulat májusban? Simán!
Oktoberfest hangulat májusban? Simán!

A Budai Várban kap helyet az első Salvatorfest, ami nem más, mint egy rendhagyó és hagyományteremtő nyárköszöntő sörfesztivál történelmi környezetben, igazi Oktoberfest hangulattal. Nem véletlenül, hiszen az esemény az Oktoberfest Budapest és a Savoyai terasz közös projektje.

Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett
Finom ütemek nyitják meg a szezont a város felett

Igen-igen, a Budai Várban. Az idő most még nem a kora nyarat idézi, de jövő héten már minden adott lesz ahhoz, hogy igazán felpörögjön a rövidgatyás, délután koktélozós, aperol spriccezős, tubi szódázós, fröccsözős napsütésben fürdőzés. A Savoyai terasz pedig erre komoly felhozatallal készül: május 1-jén durrantják be a kiülős szezont. Nem is akármilyen programmal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.