A hétvégén beköszönt a nyár, az Oroszlános Udvar pedig egy hatalmas bulival ünnepel

A hétvégén beköszönt a nyár, az Oroszlános Udvar pedig egy hatalmas bulival ünnepel

Az előrejelzések szerint szombaton 27 fokkal köszön be a jó idő az esős napok után. Ennél jobb alkalom nem is lehetne, hogy a Budai Várban is bedurranjon a nyári szezon. A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj, Worakls érkezik ugyanis az Oroszlános Udvarba, a produkció pedig igazi csemege minden tekintetben: a műfaj kedvelőinek nem csak a fülük számíthat gyönyörökkel teli estére, hanem a szemük is, a látvány ugyanis a korábbi tapasztalatok alapján pazar lesz.

Polgári nevén Kevin Rodrigues legutóbb októberben járt Magyarországon, a Vasúttörténeti Parkban, most azonban még magasabbra emeli a lécet: A Budai Vár Oroszlános udvarában zenél majd.

Worakls zenész családban nőtt fel és már három évesen zongorázni tanult, később azonban az elektronikus zene felé vette az irányt, 2008-ban jelentette meg első EP-jét. Akkor még ketten alkották a formációt, de Matt Courtois aka Norman Joss később kivált a csapatból és Kevin egyedül folytatta a projektet.

Az elmúlt néhány évben nevével és kiadványiaval csúcsra járatta a Hungry Music kiadót, amivel a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadójává vált. A klasszikus zene iránti szenvedélye azonban ennél még többre motiválta: egy szimfónikus zenkekarral kiegészülve elindította világkörüli turnéját a Worakls Orchestra-val. Általuk kiderült, hogy a klasszikus és az elektronikus zene tökéletes párost is alkothat egymással.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb száma a "Salzburg", amely 2013-ban jelent meg. Ez a dal gyorsan népszerűvé vált az elektronikus zene rajongói körében, és hozzájárult Worakls nemzetközi ismertségéhez.

Ha ez nem lenne elég kedvcsináló, érdemes néhány pillantást vetni arra is, hol lesz a dj-pult szombaton: az Oroszlános Udvar Budapest egyik legnagyobb, exkluzív kültéri rendezvényhelyszíne, amely méreteinek köszönhetően tökéletes környezetet biztosít 3000-4000 fős fesztiváloknak és koncerteknek. Az akkusztikai adottságokról nem is érdemes beszélni, azt hallani kell. A látvány meg... Nos, az így nézett ki 2022 nyarán:

Halloween buli készül Karakas pasa tornyában
Halloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.

A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest
A Budai Várba is beköltözik egy hétvégére az Oktoberfest

Nem is akárhogy: október 13-tól 15-ig fesztiválsörrel a kezükben gyönyörködhetnek Budapest egyik legszebb panorámájában a sörkedvelők. De még azok is, akik amúgy nem is kedvelik a sört. Eredeti Festbierek egyenesen Münchenből, bajor hangulat és dallamok, valamint Oktoberfest ajándékok várnak mindenkit a Savoyai Teraszon.

Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit
Tavasszal tartják meg a Be Massive bulit

Nagy bulival készült a 20. születésnapjára a Várban a Be Massive Horizon, de az időjárás közbeszólt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.