Cikkek tagek alapján:

Programok

Sörfesztivál télen? A Várban ilyen is lesz!Sörfesztivál télen? A Várban ilyen is lesz!

A Serfőző szervezésében péntektől korlátlan sörkóstolás várja a folyékony kenyér kedvelőket, meg azokat, akik már nagyon élnék már a fesztiválszezont és egy kicsit előre innának a medve bőrére.

Különleges sétát tettünk az Országos Széchényi KönyvtárbanKülönleges sétát tettünk az Országos Széchényi Könyvtárban

Ön tudta, hogy annyi könyv van a Budai Vár falai között álló könyvtárban, hogy ha egymás mellé tennénk őket, egy Budapest Siófok távolságot tennének ki? És azt, hogy ezek a könyvek hogyan jutnak fel a 11 emeletes raktárból az olvasóterembe? A Budavári Történelmi Kaszinó és az OSZK zártkörű rendezvényén utánajártunk.

TechnoCool – hatalmas RAVEület lesz a Várkert BazárbanTechnoCool – hatalmas RAVEület lesz a Várkert Bazárban

2024. február 3-án, az elektronikus zenei tematikus nap során kedvezményesen, tárlatvezetéssel tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítása, valamint ehhez kapcsolódóan számos délutáni program után a Várkert Bazárban lehet csapatni 22:00-05:00 között. A talp alá valót Bernáthy Zsiga, LAU, Secret Factory, Metha, Jay Lumen és Avika szolgáltatja.

Színes lesz a november a Magyar Nemzeti GalériábanSzínes lesz a november a Magyar Nemzeti Galériában

Novemberben is sokszínű programkínálattal készül a Magyar Nemzeti Galéria: egy összművészeti előadássorozaton beköltözik a színház a múzeumba, a frissen nyílt TechnoCool-kiállításon menő kortárs témákkal ismerkedhetnek az érdeklődők, valamint a Barabás Miklós grafikai tárlathoz kapcsolódóan is több izgalmas tárlatvezetés közül válogathatnak. November közepétől egy különleges, Budapestet középpontba állító fotóválogatás is láthat lesz és ezúttal is elmaradhatatlan a hosszított esti nyitvatartású Múzeum+ program.

Tartalmas őszi programra vágyik? Irány a Szent István-terem!Tartalmas őszi programra vágyik? Irány a Szent István-terem!

A Budavári Palota épületében az eredeti tervek alapján visszaállított századfordulós történelmi terem, a Szent István-terem megtekintése kiváló program lehet ősszel is. A Budavári Palota elsőként rekonstruált díszes termét alig két év alatt ma már közel százötvenezren látták.

Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője Feltárja titkait a Budai Vár nyugati lejtője

A Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Cafe a Nemzeti Hauszmann Program célkitűzéseit szem előtt tartva, valamint kihasználva a Budavári Palotanegyed nyugati oldalának közvetlen kapcsolódását a város lakóövezetéhez, a hazai közönség számára is elérhető, vonzó célponttá kíván válni. Erről is szó esett szerdán, a Vár új ékkövének sajtóeseményén.