Cikkek tagek alapján:

Programajánló

Sörfesztivál télen? A Várban ilyen is lesz!Sörfesztivál télen? A Várban ilyen is lesz!

A Serfőző szervezésében péntektől korlátlan sörkóstolás várja a folyékony kenyér kedvelőket, meg azokat, akik már nagyon élnék már a fesztiválszezont és egy kicsit előre innának a medve bőrére.

Izgalmas előadásokkal készül a Nemzeti Galéria a Munkácsy-évfordulóraIzgalmas előadásokkal készül a Nemzeti Galéria a Munkácsy-évfordulóra

Idén februárban ünnepeljük Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulóját. Egy olyan művészét, akit a maga korában nem csak itthon, hanem a nagyvilágban is a legnagyobbak között emlegettek. Az MNG előadás-sorozatának célja, hogy látogatók számára kiegészítsék a kiállítások nyújtotta élményeket, és így tesznek a világot meghódító festő műveivel kapcsolatban is.

TechnoCool – hatalmas RAVEület lesz a Várkert BazárbanTechnoCool – hatalmas RAVEület lesz a Várkert Bazárban

2024. február 3-án, az elektronikus zenei tematikus nap során kedvezményesen, tárlatvezetéssel tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítása, valamint ehhez kapcsolódóan számos délutáni program után a Várkert Bazárban lehet csapatni 22:00-05:00 között. A talp alá valót Bernáthy Zsiga, LAU, Secret Factory, Metha, Jay Lumen és Avika szolgáltatja.

A Csikós-udvaron is szuper karácsonyi hangulat várja a látogatókat!A Csikós-udvaron is szuper karácsonyi hangulat várja a látogatókat!

2021-ben nyitották meg a nagyközönség előtt a Budavári Palota hátsó nyugati udvarát, az úgynevezett Csikós-udvart. A magyar emberek és a turisták elől is évtizedeken át elzárt, Tabánra néző terasz ma már szuper karácsonyi vásárnak ad otthont.

Színes lesz a november a Magyar Nemzeti GalériábanSzínes lesz a november a Magyar Nemzeti Galériában

Novemberben is sokszínű programkínálattal készül a Magyar Nemzeti Galéria: egy összművészeti előadássorozaton beköltözik a színház a múzeumba, a frissen nyílt TechnoCool-kiállításon menő kortárs témákkal ismerkedhetnek az érdeklődők, valamint a Barabás Miklós grafikai tárlathoz kapcsolódóan is több izgalmas tárlatvezetés közül válogathatnak. November közepétől egy különleges, Budapestet középpontba állító fotóválogatás is láthat lesz és ezúttal is elmaradhatatlan a hosszított esti nyitvatartású Múzeum+ program.

Halloween buli készül Karakas pasa tornyábanHalloween buli készül Karakas pasa tornyában

Kinek ne jutna eszébe egy félelmetes ódon kastély a halloween szó hallatán? A Budai Vár ezt a hangulatot is képes hozni, a Pasha Café éppen erre készül október 28-án szombaton.