A XVII. században épült, majd a XIX. század végén részben elbontott török ágyútorony nemrégiben felújított és átadott Karakas pasa tornyában található Pasha Café ad ottont idén a „Vibe &Wine – a Budai Borszalon” című 12 alkalmas borkóstoló-zenés pódiumbeszélgetés sorozatának.

A „Vibe &Wine” fantázianévre keresztelt a klasszikus borkóstolók dramaturgiáját teljesen felülírja:
A borászokkal nem csak mustfokról, tanninról meg talajadottságokról beszélgetünk, hanem személyes inspirációkról, küzdelmekről, életútról is. A minden alkalommal élőzenés kíséret színesíti az együttléteket; gitárművész, csellista vagy bakelit DJ fog a megidézett dallamvilággal reflektálni az elhangzottakra és a kóstolt tételekre. Mindezek révén igyekszünk intenzívebben bevonni a közönségünket is a megismerésbe, mindezek együtt nyújtják és fokozzák azt a vibrálást-pezsgést, amely a sorozat címében is megjelenik.
– foglalta a Nagyon Vár kérdésére össze a rendezvény különlegességét a pódiumbeszélgetések házigazdája, Kassai Endre.

Az első, március 7-én megrendezett eseményen este 18:30-tól a régi magyar szőlőfajták, és az azokból készített borok bemutatására kerül majd sor. Szentesi József, a Borászok Borásza, aki számos filoxéravész előtti régi fajtát megmentett és „feltámasztott” visszatérő vendége a szervezők bormustrás rendezvényeinek, plusz egy „tanítványa”, tehát olyan fiatal borász, aki klónokat vett át tőle és bort készít belőlük, mint például a csókaszőlő, a tihanyi kék, a vörös dinka vagy a purcsin.
A rendezvény különlegességét mutatja, hogy az említett fajtákból nagyon kevés bor készül, azonban a „Vibe &Wine” rendezvényein meg lehet majd őket kóstolni.
Az első alkalom már nagyon közel van, március 7-én csütörtökön este kezdünk Szentesi Józseffel és a gyöngyöspatai fiatal borásszal Losonczi Bálinttal.
– mondta Kassai Endre, borszakíró.

Akit érdekelnek a további részletek, az a borkóstolóról az alábbi Facebook-eseményen olvashat.
Jegyvásárlás pedig az alábbi linken történik.

