Az Anna and the Barbies a Várkert Bazárban ünnepli 20. születésnapját

Az Anna and the Barbies a Várkert Bazárban ünnepli 20. születésnapját

Nem is akárhogy: március 17-én színházi előadás alkot majd egységet egy koncerttel. Aki látott már valaha Anna and the Barbies fellépést, annak nem is kell magyarázni, mire képes az extravagáns zenekar.

A Fonogram-díjas Anna and the Barbies az esten a közönség aktív részvételével a versek és a zene segítségével keresi majd az élet nagy kérdéseire a választ. Szó esik az álmokról, csodákról, hitről és még sok fontos témáról. Ezúttal Novák Péter énekes, színész is csatlakozik a zenekarhoz, aki a dalszövegeket sajátos értelmezésben interpretálja majd. Könnyed, ugyanakkor mély, szórakoztató, de elgondolkodtató, zenés, verses, beszélgetős estére várják a bátor érdeklődőket. 

Az előadás után itt lesz először megtekinthető és előrendelhető a Vincze Mill kiadásában, limitált és számozott példányban megjelentetett 20 év 20 dalszöveg kiadvány is.

Jegyek: Online jegyek – Várkert Bazár

És miért kapta a színházi jelzőt a koncert? Pásztor Anna elárulta:

,,A színházat a génjeimben hordozom! Nem mindenki tudja, de három apukát is kaptam a sorstól, közös bennük, hogy ezer szállal kötődnek a színházhoz. Mostohaapám Pásztor Gyula Kaposváron játszott, gyerekkoromban a takarásban kuksoltam és lestem az előadásokat. Ott volt akkoriban Molnár Piroska színművésznő, ő lett az én fogadott nagymamám. Másik apukám Bereményi Géza író, aki fél életét színházban töltötte. Vérszerinti apukám lovas színházakban kaszkadőrködött. A színház mindig a produkcióim része volt, a Várkert Bazárban is így lesz. A zene mellett a dalszöveg kap főszerepet, ezért olyan művészt kerestem, akinek a szájából hitelesen szól a dalszöveg versként. Így esett a választás Novák Péterre. Elárulom, nemcsak szavalni, énekelni is fog."

A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve is önmagát adja, kivétel nélkül mindig, mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket az évek alatt. Nekik nem is nagyon kell magyarázni: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe. A Márti dala című slágerüket lassan 15 millióan láttak a YouTube-on, kevesen akadnak az országban, akik még nem hallották.

A dalszerzést gyerekkorom óta művelem. Ha valamivel kapcsolatban mondhatom, hogy talentumot kaptam hozzá, akkor ez az. Ennek ellenére némelyik dalomról nem is tudom, hogyan pottyan ki. A jó dalok az univerzum által inspirálódott üzenetek, engem is tanítanak

- vallja Pásztor Anna, a zenekar frontembere. A közönség pedig március 17-én (is) meggyőződhet erről.

Addig is itt az Anna and the Barbies frissen debütált videóklipje:

Húsvéti vásárral is vár a Vár
Húsvéti vásárral is vár a Vár

Március 28-án 10-14 óráig húsvéti vásárt és pikniket tart a Budavári Önkormányzat az Európa ligetben. Kicsiket és nagyokat is várnak szeretettel.

Itt mindent megtudhat az újjászületés és az elmúlás ünnepéről
Itt mindent megtudhat az újjászületés és az elmúlás ünnepéről

Ha cseresznyevirágzás, akkor Budai Vár. A Tóth Árpád sétány japán díszcseresznyefáinak virágzása már-már zarándokhellyé tette a budai Várnegyed nyugati peremén futó várfalat. Könnyű megközelíthetőség, pazar panoráma és hamisítatlan tavaszi zsongás várja azokat, akiknek fürdőzni támad kedvük a tavaszi napsütésben. Most ráadásul rengeteg érdekességet megtudhatnak az érdeklődők a Várban a szakuráról, azaz a cseresznyevirágzásról.

Az elektronikus zene újabb ikonja látogat nyáron az Oroszlános udvarba
Az elektronikus zene újabb ikonja látogat nyáron az Oroszlános udvarba

Az elektronikus zene világában olykor feltűnnek olyan tehetségek, akik nemcsak hogy meghatározzák a műfaj irányát, de igazi ikonokká válnak. Ilyen alak a brit DJ és producer, Hot Since 82 is, akinek a fesztiválszezonok idején eléggé tele van a naptára, de idén Budapestre is ellátogat. Méghozzá a Budai Várba.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.